تاریخچه نان و پخت آن به بیش از ۳۰ هزار سال قبل بر می‌گردد که از تولید نان‌ های ساده به تولید متنوع و وسیعی از انواع نان‌ ها و طعم‌ های مختلف و موجود در غذاهای امروزی در سراسر دنیا تبدیل شده است. در اصل می‌ توان گفت که مصریان باستان در حدود 30 هزار سال قبل از میلاد مسیح جزو اولین کسانی بودند که نان را با استفاده از مخمر وحشی خمیر کرده و تولید می‌ کردند. آن ها نان‌ های مسطح قبل از دوران خود را به نان‌ های هوادار سبک‌ تر با بافتی متفاوت تبدیل کردند.

نکته جالب اینجا است که باید گفت زمانی که مردم گیاهان خود را اهلی کردند نان در تمام نقاط دنیا ظاهر شد. نان را مردم به روش‌ های مختلف و از طریق مواد مختلف تهیه می‌ کردند اما خیلی زود به غذای اصلی در تمامی فرهنگ‌ ها تبدیل شد.

پخت نان :

در مورد تاریخچه نان و پخت آن باید گفت که نان یکی از اولین غذاهایی است که با حرارت پخته می‌ شده به همین دلیل احتمالاً یکی از ساده‌ ترین مواد غذایی است که پخته می‌ شود. در اصل باید گفت که با گذشت زمان پخت نان تغییر کرد و بهبود یافت. امروزه هم می‌ توان آن را به ساده‌ ترین و راحت‌ ترین روش‌ ها پخت، اما با گسترش شهرها و افزایش جمعیت و تنوع در ذائقه، در تولید تجاری، با افزودنی‌ های مختلف تهیه می‌ شود.

با گذشت زمان، مخمر نیز نقش اصلی و اساسی در تولید نان‌ های با کیفیت و خوش بافت ایفا کرد. در اروپای قرون وسطی نیز نان همیشه جزو غذاهای اصلی محسوب می‌ شد و نقش ویژه‌ ای داشت، همیشه به عنوان بخشی از سرویس میز از آن استفاده می‌ شد. یک تکه نان کهنه در قدیم تقریباً ۱۵ در ۱۰ سانتی‌ متر بود و همراه با غذا سرو می‌ شد. در آخر نیز باقیمانده آن به افراد فقیر و یا به سگ‌ ها داده می‌ شد.

تاریخچه تولید نان

 

کم کم و با گسترشی شدن صنعت نان پخت و تهیه نان نیز پیشرفت کرد. آسیاب‌ هایی که قبلاً آرد را با باد و آب می‌ ساختند رفته رفته با بخار و گاز شروع به کار کردند. سنگ هایی که قبلاً گندم را آسیاب می‌کردند با رول‌ های فولادی و سرامیکی جایگزین شدند.

پس از آن در سال ۱۹۱۲ دستگاهی برای برش نان اختراع شد و در سال ۱۹۲۸ همه از آن شروع به استفاده کردند. در سال ۱۹۶۱ فرایند تولید نان توسعه پیدا کرد و از دستگاه‌ های مکانیکی تولید خمیر برای کاهش دوره تخمیر استفاده می‌ شد. با اینکه این فرایند زمان تولید نان را کوتاه می‌ کرد اما طعم و مزه نان را تحت تاثیر قرار می داد. با گذشت زمان استفاده از افزودنی ‌های شیمیایی نیز برای کاهش زمان تخمیر رونق پیدا کرد.

نان

برای مدت طولانی نیز ثروتمندان از نان سفید استفاده می‌کردند و افراد فقیر از نان تیره، اما در قرن بیستم و اوایل آن این سیستم تغییر کرد زیرا متوجه شدند که نان سفید ارزش غذای کمتری نسبت به نان تیره دارد.

و بعد از آن امروزه در ۱۰ سال اخیر ، نانواهایی که نان را در داخل خانه خود تهیه می‌کنند بسیار محبوب شدند.

 

جالب است بدانید که :

  • طبق آمارهای داده شده تخمین زده می‌ شود که حدود ۶۰ درصد از جمعیت جهان به طور روزانه از نان استفاده می‌کنند.
  • حدود ۹ ثانیه طول می‌کشد تا یک دستگاه کمباین به اندازه ای گندم برداشت کند که میتوان به تعداد ۷۰ قرص نان از گندم برداشتی آن تهیه کرد.
  • هر آمریکایی به طور متوسط در سال حدود ۲۷ کیلوگرم نان مصرف می‌کند.
  • توستر قبل از دستگاه برش نان اختراع شده بود.
  • و مصریان باستان جزو اولین کسانی بودند که فرزندان خود را همراه با نان به مدرسه می ‌فرستادند.

امروزه نان یکی از مهم‌ ترین و بهترین مواد غذایی است که در شرایط بحران نیاز مردم  در سراسر جهان را تامین می‌کند و نان گندم بیش از هر چیزی در سراسر جهان مواد مغذی به بدن انسان می‌ رساند. امروزه انواع نان، کیک و شیرینی همگی جزو فرآورده ‌های نانوایی محسوب می شوند.

در سراسر جهان با توجه به الگوی غذایی موجود، عادات و فرهنگ غذایی، سرانه مصرف نان نیز متفاوت است اما در ایران نان قوت غالب مردم به حساب می آید.

بر اساس آمارهای ارائه شده ایران بزرگترین مصرف کننده نان در سراسر جهان است و تاریخچه نان و پخت آن در ایران نیز بسیار حائز اهمیت است. سرانه مصرف نان هر ایرانی در سال حدود ۱۶۰ کیلوگرم است. این در حالیست که آمار جهانی ۲۵ کیلوگرم را نشان می‌ دهد در اصل باید گفت که ایرانی‌ ها ۶ برابر آمار جهانی نان می‌ خورند و به همین دلیل در مصرف نان در صدر جهان قرار دارند.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکداین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *