آرد سویا آردی است که احتمالا  اسم آن کمتر به گوشتان خورده و آشنایی کمتری نسبت به سایر آرد ها از آن دارید. در حالی که این آرد نیز مانند سایر آردها از فواید مختلفی بهره‌مند است. آرد سویا آردی است که از دانه‌ های سویای برشته شده به وجود آمده و محصولی با پروتئین بالا است. این محصول علاوه بر داشتن پروتئین بالا حاوی کلسیم، آهن و ویتامین‌ های گروه ب است. طعم آن نیز بسته به نوع و روش پردازش از ملایم تا تند متغیر است. از این آرد میتوان به جای آرد گندم یا آرد غلات کامل در اکثر دستورالعمل‌ های غذایی استفاده کرد.

 

انواع آرد سویا :

انواع آرد سویا

به طور کلی سه نوع متفاوت از آرد سویا وجود دارد: آرد سویای طبیعی و پرچرب، آرد سویای کم چرب و آرد سویای بدون چربی.

 آرد سویای پرچرب در خود روغن‌ های طبیعی موجود در دانه‌ های سویا را حفظ می‌کند .

آرد سویای کم چرب حدود ۳۳ درصد از چربی موجود در دانه‌ های سویای طبیعی را دارد.

 و آرد سویای بدون چربی به صورت جزئی مقداری چربی دارد و از سویای بدون چربی در تهیه آن استفاده می ‌شود.

 

حفاظت و نگهداری:

به طور کلی آرد سویا علاوه بر اینکه پروتئین و مواد مغذی را به دستورالعمل ‌های شما می‌ افزاید میتواند طعم، بافت و رطوبت را به محصول نهایی شما نیز اضافه کند . از این رو برای نگهداری مناسب از آن و حفاظت از حداکثر طراوت و ماندگاری بایستی آن را در ظرف دربسته نگهداری کرد و درون یخچال یا فریزر قرار داد. به این ترتیب می‌ توان با این روش آن را تا یک سال ذخیره و نگهداری کرد.

از نکات جالب دیگر در مورد آرد سویا می‌ توان به این مورد اشاره کرد که این آرد احتمالاً زمان پخت شما را کاهش دهد چون تمایل به قهوه ‌ای شدن در این آرد سریع ‌تر از سایر انواع آردهای دیگر است.

در این صورت می ‌بایست مراقب باشید و اطمینان حاصل کنید که در هنگام پختن مواد غذایی با این آرد، این مواد بیش از حد پخته نشود، کاهش دمای پخت نیز ممکن است تا حدی به جلوگیری از پخت بیش از حد این آرد کمک کند. هم چنین شما  برای افزایش طعم آجیلی این آرد می ‌توانید مقداری از آن را قبل از استفاده در یک ماهیتابه خشک ، کمی برشته کنید.

آرد سویا را می ‌توانید به طور معمول از فروشگاه های مواد غذایی، سوپر مارکت ‌های بزرگ و آنلاین خریداری کنید. این نوع آرد در بسیاری از دستورالعمل ‌های مواد غذایی مانند پخت کیک، دونات و پای مورد استفاده قرار میگیرد زیرا طعم آنها را بهبود بخشیده و به کاهش جذب میزان چربی به واسطه خمیر در طول فرآیند پخت کمک کرده و از جذب چربی جلوگیری می‌کند.

پیش بینی‌ های انجام شده نشان می ‌دهند که در سال‌ های آینده تقاضای زیادی برای برخی مواد غذایی وجود خواهند داشت که از سویا به عنوان یکی از مواد اصلی در ساخت و فرمولاسیون خود از آن استفاده شده است مانند سوسیس نان و غیره.

در گذشته نیز از سویا عموماً برای تولید و تهیه خوراک دام و روغن‌ های گیاهی استفاده می ‌شد اما در چندین دهه گذشته مواد غذایی دیده می ‌شود که در آن ترکیبات مبتنی بر سویا وجود دارد. طبیعتاً از این محصولات غذایی صرفاً افراد گیاه خوار یا وگان ها استفاده نمی‌ کنند بلکه به دلیل جذابیت بالا و سالم غلات، سویا در حال حاضر به بخشی از رژیم غذایی افراد مختلفی در جهان تبدیل شده است.

آرد سویا

استفاده های متعدد از سویا:

از سویا در فرآیند تولید استفاده‌ های متعددی می ‌شود یعنی می ‌توان گفت که ابتدا روغن آن استخراج می ‌شود و بعد از استخراج روغن از آن، سویا به سبوس سویای سفید آسیاب شده تبدیل شده و سپس محصولات دیگری مانند آرد سویای بدون چربی و یا پروتئین سویا به وجود می ‌آید.

همه این محصولات از اجزای سویا هستند که به خاطر ارزش غذایی بالا و طیف بالای خواص آن، مورد توجه قرار می‌ گیرند.

 

سویا و اجزای سازنده ارزشمند آن:

در طی سال‌ های اخیر سویا به یکی از منابع مهم و اصلی در تهیه روغن ‌های خوراکی تبدیل شده است و سبوس آن که حاصل استخراج روغن از آن است می ‌تواند در بسیاری از موارد متنوع برای تغذیه انسان و دام مورد استفاده قرار گیرد.

از این آرد همان طور که در بالا گفته شد میتوان به جای سایر آرد ها از جمله آرد گمندم نیز استفاده کرد و در دستورالعمل های مختلفی به کار برد.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکداین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *