آردبرنج

آردبرنج و خواص آن

آردبرنج یکی از انواع آردها است که معمولا از دانه برنج شکسته شده و خیلی ریز تهیه می‌ شود و برای مصارف مختلف در آشپزی و خبازی مورد استفاده قرار می گیرد. این آرد معمولاً بدون گلوتن است، بنابراین برای افرادی با حساسیت به گلوتن یا سلیاک هم مناسب می‌ باشد.

از انواع آرد برنج رایج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آرد برنج سفید: این نوع آرد برنج از آسیاب کردن دانه برنج سفید تهیه می‌ شود و به رنگ سفید است. از آن برای تهیه انواع مختلف دسرها، سس‌ ها، تهیه نان های خبازی بدون گلوتن، سوپ ها و درست کردن انواع غذاهای آسیایی استفاده می‌ شود.
  2.  آرد برنج قهوه ‌ای: این نوع آرد برنج از آسیاب کردن دانه برنج قهوه‌ ای تهیه می‌ شود و رنگ قهوه‌ ای دارد. از آن برای تهیه انواع دسرها، کیک‌ ها، پلوهای آسیایی و خبازی ‌های مختلف استفاده می‌ شود.

 

در حالت کلی آرد برنج قهوه‌ای و سفید را می‌توان در دستورالعمل‌های غذایی مختلف به جای یکدیگر استفاده کرد اما به طور معمول آرد برنج سفید رایج‌ترین نوع آرد برنج است.

 

از خواص و مزایای آرد برنج

هر نوع آرد برنجی برای مصارف خاصی مناسب و مورد استفاده است و انتخاب آن وابسته به نوع غذا یا شیرینی و یا دستورالعمل مورد نظر شما است.

آرد برنج، مانند دیگر محصولات گیاهی، دارای خواص و مزایای زیاد و متفاوتی است و به این خواص و ویژگی ها می ‌توان از جنبه‌ های تغذیه ‌ای و سلامتی مختلفی اشاره کرد.

این آرد با داشتن فیبر بالا و عدم وجود گلوتون ارزش غذایی ویژه‌ ای داشته و از طرف پزشکان به افراد مختلف توصیه می‌ شود، به خصوص برای افرادی که مشکل گوارشی دارند.

استفاده از آرد برنج بیشتر در غذاهای اصلی آسیای جنوب شرقی، ژاپن و جنوب هند مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک قوام دهنده به حساب می‌آید زیرا باعث جدا سازی غذا ها از مایعات می‌ شود.

در زیر به طور کلی به چند مورد از خواص و ویژگی های بارز این آرد اشاره شده است.

  1. بدون گلوتن: یکی از اصلی‌ ترین و مهم ترین خواص آرد برنج، بدون گلوتن بودن آن است. این خصوصیت آرد برنج آن را برای افرادی با حساسیت به گلوتن یا سلیاک بسیار مفید می‌کند.
  2. منبع انرژی: آرد برنج حاوی کربوهیدرات ‌هات که منبع اصلی انرژی بدن محسوب می‌ شوند. مصرف آرد برنج می ‌تواند به افزایش سطح انرژی و تحرک فیزیکی افراد کمک کند.
  3. منبع فیبر: آرد برنج حاوی مقدار معتدلی از فیبر می‌ باشد. فیبر موجب افزایش حجم و سفتی مزاج و هضم بهتر مواد غذایی می‌ شود و می‌ تواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
  4. بازسازی و نگهداری بافت ‌های بدن: آرد برنج حاوی پروتئین ‌های مورد نیاز برای بازسازی و نگهداری بافت ‌های بدن می‌ باشد.
  5. ویتامین ‌ها و مواد معدنی: آرد برنج حاوی ویتامین ‌های گروه ب (مانند تیامین و ریبوفلاوین) و مواد معدنی مهمی مانند آهن، منگنز، فسفر و سلنیوم است.
  6. کنترل قند خون: مصرف آرد برنج می‌ تواند به کنترل قند خون کمک کند، به خصوص برای افرادی که دارای دیابت هستند.
  7. کاهش التهاب ‌ها: آرد برنج حاوی مواد ضد التهابی مانند آنتی‌ اکسیدان‌ ها است که می ‌توانند به کاهش التهاب‌ ها در بدن کمک کنند.
  8. حمایت از سلامت قلب: مصرف آرد برنج می‌ تواند به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر بیماری ‌های قلبی-عروقی کمک کند.

توجه داشته باشید که خواص آرد برنج بستگی به نوع و کیفیت محصول، مقدار مصرف و نحوه آماده ‌سازی آن متفاوت خواهد بود. همچنین، مصرف متعادل و تنوع در نوع مواد غذایی مهم است تا از مزایای تغذیه‌ ای مختلف بهره ‌مند شوید.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکداین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *