آرد برنج چیست؟
آرد برنج از آسیاب کردن برنج به صورت پودر ریز به دست می آید و به طور کلی از برنج شکسته صیقلی تهیه می شود، بنابراین معمولاً سفیدتر از آرد گندم یا چاودار است. معمولاً ریز تر نیز آسیاب می شود. آرد برنج را می توان از برنج دانه کوتاه و بلند تهیه کرد. از آرد برنج دانه بلند برای تهیه نان نرم و سبک و سایر محصولات پخته شده استفاده می شود. بسته به تنوع آرد مورد استفاده، قوام غذاها ممکن است از بافت بسیار سبک و نرم تا کمی درشت باشد.
طعم خنثی دارد
رنگ آن از سفید تا قهوه ای (بسته به محتوای سبوس) متغیر است.
به راحتی هضم می شود
و ضد حساسیت در نظر گرفته می شود.
و یکی از انواع مدل های متنوع آرد به حساب می آید.
اصل و نسب
آرد برنج از گیاه Oryza sativa ، غلات مهمی که غذای اصلی بسیاری از جمعیت های آسیایی، عمدتاً در چین، هند، اندونزی و اخیراً در آمریکای شمالی و بخشهایی از آفریقا و آمریکای جنوبی را تشکیل میدهد، تولید می شود.
به طور کلی برنج را می توان بر اساس موارد زیر طبقه بندی کرد:
- طول دانه: بلند، 6.6-7.5 میلی متر؛ متوسط، 5.5-6.6 میلی متر و کوتاه (کمتر از 5.5 میلی متر)
- رنگ (قهوه ای در مقابل سفید)
- محتوای آمیلوز
( این آرد دارای طعم ملایم دلپذیری است، اما حاوی پروتئین های تشکیل دهنده گلوتن نیست، بنابراین نمی تواند شبکه ویسکوالاستیک ایجاد کند.)
آرد برنج به عنوان جایگزینی برای آرد گندم در محصولات پخته شده بدون گلوتن استفاده می شود. نان تولید شده با این ماده دارای حجم کمتر، بافت سفت تر و ماندگاری کوتاه تر است.
آیا می دانستید؟ با استفاده از برنجی که در قفسه خود دارید، می توانید در خانه آرد برنج درست کنید تا در دستور پخت های شیرین و خوش طعم خود از آن استفاده کنید! اگر آرد همه منظوره شما کم شده است یا به دنبال جایگزینی بدون گلوتن هستید، آرد برنج عالی است، و برخلاف آرد گندم، به راحتی می توانید آن را در خانه درست کنید!
چرا از آرد برنج استفاده کنیم؟
آرد برنج چیزی بیش از یک جایگزین برای کسانی است که ممکن است سبک زندگی بدون گلوتن داشته باشند، در واقع محتوای فیبر بالاتری نسبت به آرد معمولی معمولی دارد و به طور طبیعی بدون هیچ گونه افزودنی بدون گلوتن است. از آنجایی که از یک ماده ساده ساخته شده است، دارای تمام خواص مشابه برنج است، بنابراین سدیم و کلسترول پایینی دارد در حالی که ویتامین ها و مواد معدنی بالایی برای کل خانواده، در خود جای داده است.
از آرد برنج خانگی خود در تهیه خمیرهای مورد استفاده برای پنکیک، کرپ و هم چنین به عنوان یک عامل غلیظ کننده برای سوپ ها میتوان استفاده کرد. برنج هم چنین مقرون به صرفه است و ماندگاری طولانی دارد، بنابراین اگر مراقب کیف پول خود هستید، می توانید برنج خود را تنها با یک راه حل ساده به یک ماده مقرون به صرفه تبدیل کنید.
نحوه و موارد استفاده از آرد برنج
یکی از مواردی که باید به خاطر داشته باشید این است که استفاده از یک جایگزین 1:1 با آرد گندم ممکن است همیشه عالی کار نکند، بنابراین ما نکاتی را برای آسان تر کردن کار از همان ابتدا گردآوری کردهایم.
1– انواع مختلف برنج را امتحان کنید
اگر انواع مختلف برنج مانند برنج سفید، قهوه ای، یاسمن یا حتی سوشی را در انبار دارید، مهم است که به خاطر داشته باشید که هر کدام از اینها بر طعم و بافت آرد شما و در نتیجه بر روی محصولات پخته شده نهایی شما تأثیر می گذارد. اگر به دنبال غلات کامل و طعم آجیلی هستید، برنج قهوه ای را حتما امتحان کنید، یا برای طعمی خنثی تر با بافتی سبک و پف دار از برنج سفید استفاده کنید. در ابتدا به یکی بچسبید و ببینید که چگونه بر روی محصولات و غذاهای پخته شده شما تاثیر میگذارد.
2– نان و محصولات بدون گلوتن را با آن بپزید
اگر سبک زندگی بدون گلوتن دارید، هم چنان می توانید از انواع نان لذت ببرید! پیشنهاد می کنیم از آرد برنج خود در غذا ها و دسرهای خود استفاده کنید. اگرچه این نوع آرد ممکن است آن چیزی نباشد که برای تهیه نان های خمیر ترش نیاز دارید، اما به دلیل کمبود گلوتن، بسیاری از متخصصان ترجیح می دهند از آرد برنج هنگام ور آمدن نان استفاده کنند.
3– از آن به عنوان یک عامل غلیظ کننده استفاده کنید
آرد برنج همچنین می تواند به عنوان یک عامل غلیظ کننده برای سوپ و خورشت و همچنین خمیر تمپورا برای سرخ کردن سبزیجات، مرغ و غیره استفاده شود! اگر علاقه زیادی به پخت ندارید، آن را در سوپ بعدی خود امتحان کنید، مانند این سوپ مرغ، به جای استفاده از آرد گندم سنتی، آرد برنج تازه آسیاب شده خود را با آن عوض کنید.
4– مراقب نسبت مایع به خمیر باشید
از آنجایی که آرد برنج از برنج ساخته شده است، یکی از مزایای آرد برنج این است که به جذب سریع مایعات در محصولات پخته شده کمک می کند و به آن ساختار بیشتری می بخشد. با این حال، اگر چیزی مایع مانند که دارای خمیر مایع است درست میکنید، ممکن است لازم باشد مایع اضافی یا یک تخم مرغ به آن اضافه کنید. حتی می توانید بگذارید کمی در یخچال بماند تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
طرز تهیه آرد برنج
برای درست کردن آرد برنج خانگی به چندین مورد فوق نیاز دارید: برنج نپخته (سفید یا قهوه ای)، مخلوط کن، آسیاب قهوه یا غذاساز. یک قانون کلی که باید مورد توجه قرار داد این است که از 1 فنجان برنج حدود 1/2 فنجان آرد برنج ایجاد می شود.
دستورالعمل ها:
مرحله 1
1 تا ۲ فنجان برنج نپخته را در مخلوط کن، آسیاب قهوه یا غذاساز خود بریزید. مقادیر کمتر باعث می شود تیغه کارآمدتر عمل کند و برنج را بهتر آسیاب کند.
مرحله 2
روی مخلوط کن را بپوشانید و برنج را آسیاب کنید تا حالت پودری به خود بگیرد. برای گرفتن بهترین نتیجه، مخلوط کن را روی بالاترین میزان تنظیم کنید. آرد باید صاف باشد و تکه های بزرگی نداشته باشد.
یادداشت
مطمئن شوید که آرد شما ریز آسیاب شده باشد، هر چه ریزتر باشد بهتر است!
ذخیره سازی:
آرد را در یک ظرف پلاستیکی یا شیشه ای بدون هوا قرار دهید. اگر از کیسه قابل آب بندی استفاده می کنید، قبل از آب بندی کیسه، هوای اضافی را فشار دهید.
مطمئن شوید که روی آرد را برچسب بزنید، تاریخ بگذارید و تا 1 سال در انبار نگهداری کنید تا زمانی که آماده استفاده شوید.
نگهداری آرد در یخچال یا فریزر به ماندگاری آرد برای تمام استفاده های بعدی شما کمک می کند.