آرد ذرت و نحوه استفاده از آن در آشپزی

آرد ذرت فوق العاده مفید است، البته اگر بدانید با آن چه کنید. ( انواع آرد ها را در اینجا ببینید و برای مطالعه ی بیشتر به وبلاگ ما مراجعه کنید)

این آرد به صورت پودری ریز است که از آسیاب کردن دانه های ذرت خشک به دست می آید و به طور طبیعی بدون گلوتن است، اما چیزی که با آن درست میکنید لطیف و پر از طعم ذرت خواهند بود.

 

چگونگی تهیه آرد ذرت :

 آرد فوق از دانه های ریز آسیاب شده ذرت تهیه می شود و اغلب مواقع از ذرت زرد خشک شده در تهیه آن استفاده میشود. آسیاب ‌ها پوسته بیرونی سخت و جوانه مغذی را از دانه ‌های کامل ذرت جدا می‌کنند، سپس از غلتک ‌های فلزی برای آسیاب کردن دانه ‌ها به صورت پودر ریز استفاده می‌کنند.

 

از کاربردهای آرد ذرت در آشپزی :

به برخی از محبوب ترین روش های استفاده از یک کیسه از این آرد اشاره میکنیم.

1 .  پخت بدون گلوتن: به عنوان یک آرد بدون گلوتن، آرد ذرت یک انتخاب محبوب برای محصولاتی است که میخواهید بدون گندم آن را بپزید، از نان گرفته تا وافل.

  1. پخت نان: در جنوب ایالات متحده، از این آرد از دیرباز برای پوشش دادن غذاهای سرخ شده مانند میگو استفاده می شده است. این پوشش طعم دلپذیر ذرت و تردی را به غذا اضافه می کند— البته بدون ریزش آرد ذرت که خوردن را دلپذیر و آسان میکند.
  2. کیک: مخلوطی از آرد همه منظوره و آرد ذرت را در یک کیک میوه هسته دار امتحان کنید.

و بسیاری از موارد دیگر که بسته به ذائقه و دستور پخت میتوان از این آرد برای پخت استفاده کرد.

 

تفاوت بین نشاسته ذرت و آرد ذرت

هر دو “نشاسته ذرت” و “آردذرت” اصطلاحاتی هستند که به طور معمول آن را در آشپزی میشنویم.

نشاسته ذرت با استخراج نشاسته از دانه ذرت، به ویژه از آندوسپرم هسته به دست می آید. این ماده تقریباً شامل 100٪ نشاسته است، بدون هیچ گونه فیبر، پروتئین، چربی یا سایر اجزاء. این ماده یک پودر سفید بسیار ریز است که ظاهری گچی دارد و وقتی آن را بین انگشتان خود می‌مالید، کش می آید. نشاسته ذرت اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده برای غلیظ کردن سس ها و کاستارد استفاده می شود، مانند کرم شیرینی وانیلی.

در حالی که آرد ذرت از آسیاب کردن تمام دانه های ذرت خشک به صورت پودر ریز بدست می آید. این ماده اساساً پودر ذرت است که بسیار ریز آسیاب شده است. آرد ذرت علاوه بر نشاسته، حاوی فیبر، پروتئین و مقدار کمی چربی نیز می باشد. به طور کلی باید گفت که دو نوع آرد ذرت وجود دارد: آرد ذرت زرد که رایج ‌تر است و از ذرت زرد تهیه می ‌شود و آرد ذرت سفید که از دانه ‌های ذرت سفید به دست می آید. از نظر فنی می توان از این دو نوع آرد ذرت زرد و سفید به جای هم استفاده کرد.

 

آرد ذرت و نشاسته ذرت

نشاسته ذرت و آرد ذرت در پخت بدون گلوتن چگونه عمل میکنند؟

نشاسته ذرت و آرد ذرت نقش بسیار متفاوتی در پخت بدون گلوتن دارند.

نشاسته ذرت یک آرد بدون گلوتن “نشاسته ای” است. این به این معنی است که به پخت ‌های بدون گلوتن پف و هوا می‌ دهد، اما به طعم یا ساختار آنها کمک زیادی نمی‌کند.

آرد ذرت یک آرد بدون گلوتن “پروتئین” است. طعم و ساختار را به پخت های بدون گلوتن اضافه می کند – اگرچه مقدار ساختاری که ارائه می دهد در مقایسه با آرد گندم “معمولی” بسیار ناچیز است.

به طور کلی بایستی بیان کرد که در پخت بدون گلوتن، هدف همیشه یافتن تعادل یا نسبت صحیح آردهای نشاسته ای به پروتئین است که بهترین نتیجه را از نظر بافت، طعم و ظاهر خواهد داشت.

تفاوت های آرد ذرت زرد در مقابل آرد ذرت سفید:

همانطور که در بالا ذکر شد، دو نوع آرد ذرت وجود دارد: آرد ذرت زرد رایج‌ تر که از ذرت زرد تهیه می‌شود، و آرد ذرت سفید که از دانه‌ های ذرت سفید تهیه می‌ شود. می توانید از این دو نوع به جای هم استفاده کنید.

اگرچه بسیاری از مردم بر این باورند که ذرت زرد (و در نتیجه آرد ذرت زرد) شیرین تر از ذرت سفید (و بنابراین آرد ذرت سفید) است، اما در واقع اینطور نیست. باید گفت که رنگ ذرت زرد ناشی از وجود کاروتن است که به هیچ وجه با محتوای قند آن ارتباطی ندارد.

 

آرد ذرت سفید

10مورد از فواید و مزایای استفاده از آرد ذرت:

 

  • کلسترول خون را کاهش می دهد.

فیبر غذایی موجود در آرد ذرت به کاهش سطح لیپو پروتئین که در خون موجود است کمک می کند.

افزودن تنها 10 گرم از این ماده ی غذایی به رژیم روزانه خود به کاهش سطح بالای LDL در خون کمک می کند که در صورت تجمع در بدن می تواند باعث بیماری های مرتبط با قلب شود.

  • کاهش یبوست

آرد ذرت همچنین حرکات روده را بهبود می بخشد و در نتیجه احتمال ابتلا به یبوست را محدود می کند.

برخی از مواد مغذی موجود در آن نیز عمدتاً حاوی فیبر هستند که حرکت روده را تحریک میکنند و به دفع راحت کمک میکنند.

  • به بدن انرژی می دهد.

مقدار کافی انرژی که بدن به آن نیاز دارد را فراهم می کند. این درست است زیرا حاوی مقدار مناسبی کالری است که می‌تواند تعداد کالری ‌های سوزانده شده در طول روز را متعادل کند.

علاوه بر این، وجود تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین که همگی از خانواده ی ویتامین B هستند به افزایش مکانیسم متابولیسم انرژی در بدن کمک می کند.

  • سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد.

منیزیم و پتاسیم مواد معدنی ضروری موجود در آرد ذرت هستند که به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان ها کمک می کنند. به عبارت دیگر، پتاسیم به حفظ مقدار کلسیم در بدن کمک می کند و در نتیجه از دست دادن کلسیم ادرار را کاهش می دهد.

بارزترین اهمیت منیزیم در بدن انسان، تقویت استخوان ها از جمله بافت های همبند (غضروف) و همچنین دندان ها است. این مواد معدنی کلیدی در کنار یکدیگر برای بهبود سلامت کلی استخوان  ها کار می کنند.

  • از فشار خون بالا جلوگیری می کند.

آرد ذرت به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون کمک می کند. از سکته مغزی و سایر بیماری های عروق مرتبط نیز جلوگیری میکند، زیرا از نظر علمی یک رژیم غذایی کم سدیم در نظر گرفته می شود.

این یک توصیه روزانه خوب برای افراد سالخورده به ویژه آنهایی است که فشار خون بالا دارند، زیرا به بهبود وضعیت فشار خون آن ها و قرار دادن در شرایط متعادل فشار خون کمک می کند.

  • بهبود عملکردهای روانی

آرد ذرت با ویتامین های B مانند ویتامین B1، تیامین و B3، نیاسین غنی شده است و این ویتامین ها در بالا بردن عملکردهای شناختی اهمیت بسزایی دارند.

هم چنین وجود منیزیم در آن به مهارت های روانی کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که نقش بالقوه منیزیم به عنوان یک عنصر کاربردی برای درمان بیماری آلزایمر ضروری است.

بنابراین، سطح منیزیم در بدن را می توان با مصرف متوسط آن به منظور بازگرداندن چابکی حیاتی مغز و ارتقای کامل عملکردهای شناختی به درستی بهبود بخشید.

  • مفید برای زنان باردار

مطالعات علمی نشان داده است که وجود اسید فولیک در آرد ذرت نقش بسزایی در بارداری دارد که به جلوگیری از ناهنجاری شکل گیری مغز و ستون فقرات جنین به نام نقص لوله عصبی کمک می کند.

بنابراین، افزودن اسید فولیک به برنامه غذایی که یک مکمل طبیعی است، مانند آنچه در آرد ذرت وجود دارد، از دوره لقاح تا زمان تولد بسیار مفید است.

  • جلوگیری از کم خونی

یکی از ویتامین‌ های مهم موجود در این آرد، ویتامین B-9، و آهن است که به جلوگیری از اختلال عملکرد گلبول‌های قرمز به عبارت دیگر کم خونی کمک می‌کند.

هنگامی که بدن گلبول های قرمز خون بسیار کمی دارد، اثر آن به کم خونی تبدیل می شود که می تواند اکسیژن لازم را که توسط گلبول های قرمز حمل می شود، از بافت های بدن خارج کند.

برای پیشگیری یا درمان این بیماری، این آرد باید به رژیم غذایی روزانه اضافه شود، زیرا حاوی مقدار واقعی آهن است که به تشکیل سلول های خونی جدید کمک می کند.

  • باعث کاهش و افزایش سالم وزن بدن می شود.

ذرت در شکل آسیاب شده اش که به عنوان آرد یا کنجاله ذرت شناخته می شود، همچنان دارای فیبر بالایی است که می تواند به کاهش وزن کمک زیادی کند. برخی افراد فکر می کنند که خوردن ذرت و مشتقات آن به دلیل وجود کالری و مقداری چربی در آن باعث افزایش وزن آنها می شود.

با این وجود، میزان چربی موجود در آرد حاصل شده از آسیاب کردن ذرت بسیار ناچیز است و کمک چندانی به افزایش وزن نمی کند. از سوی دیگر، وجود فیبر به احساس سیری با کالری کمتر کمک می کند.

بنابراین، آرد ذرت یکی از غذاهای اصلی است که می تواند به کاهش وزن و مدیریت وزن بدن کمک کند، به خصوص اگر در حد متعادل مصرف شود.

این ماده ی مغذی می تواند به عنوان یک منبع قدرتمند انرژی عمل کند، اما مصرف بیش از حد آن احتمالاً برای افرادی که مایل به افزایش وزن نیستند و کسانی که قبلاً اضافه وزن دارند، خوب نیست.

  • سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

این آرد به دلیل محتوای فیبر موجود در خود، برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

این ماده به از بین بردن احتمال نفخ و سایر مشکلات گوارشی مانند آروغ زدن کمک می کند.

هم چنین وجود آهن و ویتامین A همراه با منیزیم به بهبود سلامت دستگاه گوارش هنگام استفاده در آشپزی به عنوان قوام دهنده کمک می کند. این باعث می شود برای افرادی که از بیماری سلیاک رنج می برند، که همیشه در هضم گلوتن مشکل دارند، انتخاب بهتری باشد زیرا به عنوان یک غذای بدون گلوتن شناخته می شود.

 

آرد ذرت زرد

ارزش غذایی:

این آرد فواید سلامتی قابل توجهی را ارائه می دهد، به خصوص زمانی که همراه با مواد مغذی مصرف شود. حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است که ارزش شگفت انگیزی را به سلامت انسان اضافه می کند. در این ماده ی غذایی عناصر مهمی مانند: کربوهیدرات ها، چربی، پروتئین و ویتامین B-2، ریبوفلاوین، ویتامین B-1  (تیامین)، ویتامین B-3  (نیاسین) و آهن وجود دارد.

در آخر و به طور خلاصه میتوان گفت:

آرد ذرت که از آسیاب کردن دانه های ذرت به صورت ذرات ریز به دست می آید یک عصاره غذای سالم است که می توان از آن برای غلیظ کردن سوپ، نان ذرت یا سس استفاده کرد.

برخی از فواید این آرد برای سلامتی شامل کمک به کاهش سطح کلسترول در خون، کاهش خطر یبوست، تنظیم فشار خون بالا، انرژی بخشی به بدن، بهبود سلامت استخوان ها، پیشگیری از فشار خون بالا، بهبود عملکردهای روانی، مفید است. برای زنان باردار، از کمبود گلبول های قرمز خون جلوگیری می کند، به حفظ وزن سالم بدن کمک می کند و خیلی از موارد دیگری که میتوان به آن ها اشاره کرد.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکداین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *